Ky është muaji i vitit kur divorcohen më shumë çifte

Ky është muaji i vitit kur divorcohen më shumë çifte


Shqiperi


Gazeta Express

30/08/2023 22:57

Sipas të dhënave të firmës juridike FindLaw, marsi është muaji , kur përqindja e përdoruesve që kërkojnë terma si “divorci, ligji familjar, kujdestaria e fëmijëve” rritet me 50% në faqen e saj. Pra ka një muaj të caktuar kur divorcet kanë ‘bum-in’ e tyre më të madh dhe ky qenka marsi.

“Ndërsa dëshira për divorcin fillon më herët,  për shkak të ndërmarrjes së veprimeve të tilla si konsultimi me terapistin e një çifti në përpjekje për të shpëtuar martesën, shumë gra dhe burra e vonojnë vendimin, gjë që do të shtojë stres shtesë në sezonin e Krishtlindjeve”, shpjegon avokati Mark Ohnstad.