FILLON RESTAURIMI I XHAMISË “KOXHA KADI AHMED EFENDI” NË MANASTIR

Filloi realizimi i restaurimit të xhamisë “Koxha Ahmed ef.” në Manastir e cila daton nga fillimi i shekullit XVI më sakt eshtë ndërtuar në vitin 1529 nga Kadiu lokal Ahmed ef. e cila ka pas edhe Medrese në afërsi të tregut të druve.

Me këtë fillon edhe realizimi i marrëveshtjes apo protokillit në mes Bashkësisë fetare islame të RMV nënahkruar nga Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai dhe Drejtorisë gjenerale të vakëfeve të Republikës së Turkiyes me seli në Ankara.

“Xhamia Koxha Kadi është xhamia e tretë që restaurohet me donacion nga Drejtoria gjenetale e vakufeve të Turkiyes dhe është xhamiaa e tetë që do jet në përdorim për besimtarët e Manastirit dhe rrethinës.

Reisul Ulema falënderon Drejtorinë gjenerale të vakufeve për nismën e ketij projekti dhe ju dëshiron punë të mbarë.

Në veçanti uron dhe shpreh mirënjohje për menaxhim efektiv të Muftiut H. Hamit ef Rasimit me bashkpuntorët e tij.
Allahu ju ndihmoft.