Ish-Presidenti Trump mbledh mbi 7 milionë dollarë që nga dorëzimi tek autoritetet në Xhorxhia

Zyrtarët e fushatës së tij elektorale thanë se ai ka mbledhur fonde prej 7.1 milionë dollarësh që nga dita e enjte kur u regjistrua në Burgun e Qarkut Fulton në Xhorxhia, i akuzuar se planifikoi në mënyrë të paligjshme përmbysjen e rezultatit të zgjedhjeve të vitit 2020 në këtë shtet, duke u bërë kështu edhe ish-presidenti i parë në historinë e Shteteve të Bashkuara që fotografohet nga autoritetet në burg.

Zëdhënësi i fushatës Steven Cheung tha se vetëm të premten se ishin mbledhur rreth 4.18 milionë dollarë, niveli më i lartë i mbledhur brenda një dite.

Shuma rekord e grumbulluar nënvizon se si sfidat ligjore të ish-Presidentit Trump po ndihmojnë fushatën e tij, megjithëse organizata e tij politike po harxhon dhjetëra miliona dollarë për të garantuar mbrojtjen e tij ligjore. Akuzat penale në rritje gjithashtu nuk kanë arritur të dëmtojnë pozitën e tij në garën për zgjedhjet presidenciale brenda Partisë Republikane. Ish-presidenti fiton vazhdimisht ndaj rivalëve të tij me një diferencë prej 30 – 50% në anketime.

Megjithëse ish-Presidenti Trump e cilësoi paraqitjen tek autoritetet të enjten si një “eksperiencë e tmerrshme” dhe tha se nuk pati “një ndjesi të këndshme”, ndërsa qëndronte për t’i bërë fotografinë historike, fushata e tij elektorale përfitoi nga mbledhja e fondeve.

Pa nisur ende udhëtimin për t’u kthyer në Nju Xhersi, fushata e tij elektorale po e përdorte fotografinë për të mbledhur fonde nga mbështetësit. Ish-Presidenti Trump e përforcoi këtë mesazh në median e tij sociale Truth Social, si dhe duke u rikthyer në rrjetin social X, dikur i njohur me emrin Twitter, për herë të parë pas gati dy vitesh e gjysmë, për të shpërndarë fotografinë dhe për t’i orientuar mbështetësit drejt një faqeje në internet për mbledhje fondesh.

Brenda pak orësh, zyrtarët e fushatës kishin qarkulluar gjithashtu një linjë të re produktesh me fotografinë e tij, që filloi me bluza dhe që tashmë përfshin edhe postera, ngjitëse për makinat, mbajtëse gotash dhe filxhanë kafeje.

Cheung tha se kontributet nga personat që blejnë këto produkte ose që thjesht dhurojnë fondet pa blerë diçka, arritën kulmin në veçanti pas dërgimit të mesazhit nga ish-Presidenti Trump.