Bejta “i zjarrtë” ndërroi mendje, iu rikthye Ahmetit

Ndonëse ishte një nga liderët e “grupit të zjarrit” në BDI, ish-nënkryetari i partisë Nevzat Bejta nuk pranoi t’i bashkohej partisë së re të Izet Majitit dhe sërish i besoi Ali Ahmetit.

Ndryshe, sot, Bejta e ka shoqëruar Ahmetin në zonën e Rekës, ku është mbajtur manifestimi qendror “Takime në Gorna Reka” organizuar nga Shoqata Kulturore “Gorna Reka”.

Kësaj trashëgimie i përket edhe Skënderbeu. Rekha është një vend i rëndësishëm për ne, i cili duhet të ruhet me fanatizëm dhe unë dua të inkurajoj dhe dëshiroj që Shoqata Rekha të ruajë dhe promovojë kulturën, folklorin dhe gjuhën e folur të Rekha. Ky fjalim është një trashëgimi shumë e rëndësishme e shqiptarëve jo vetëm në Maqedoni sepse Reka prek tre kufij – Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë – tha Ahmeti.

Fjala vjen, kryeparlamentari Talat Xhaferi është deklaruar publikisht kundër kthimit të Bejtës në BDI.

-Çdo ditë kur filloni punën, shikoni veten në pasqyrë dhe mos harroni se nga keni ardhur. Si nuk i vjen turp të kthehet në parti pas gjithë kritikave për daljet publike – tha Xhaferi