Presidentja e BQE: Eurozona po i afrohet objektivit të inflacionit prej 2 përqindAutori: Gazeta inFokus


23:16 | 30 July 2023

Presidentja e Bankës Qendrore Evropiane (BQE), Christine Lagarde vlerësoi se eurozona po i afrohet objektivit prej dy për qind pas progresit në luftën kundër inflacionit.

“Është e qartë se politika monetare ka filluar të ndikojë në uljen e inflacionit”. Kjo mund të shihet në shifrat e kredisë dhe normat e interesit dhe qytetarët e dinë këtë, si dhe në vëllimin e kredive që janë në rënie, si dhe në kërkesën e kompanive për kredi”, tha ajo në një intervistë për gazetën Le Figaro.

Ajo shtoi se kjo mund të shihet edhe në ekonomi, në patundshmëri dhe investime.

Duke folur për spekulimet se do të kishte një pauzë në rritjen e normave të interesit nga shtatori, presidenti i BQE-së ishte i paqartë, duke thënë se “mund të ketë një rritje tjetër të normës, ose ndoshta një pauzë”./abcnews.al