Ali Ahmeti: Të gjithë ministrat e BDI-së i dorëzuan kryeministrit Kovacevski dorëheqjet për zhbllokimin e së ardhmes europiane të vendit

Ali Ahmeti: Të gjithë ministrat e BDI-së i dorëzuan kryeministrit Kovacevski dorëheqjet për zhbllokimin e së ardhmes europiane të vendit

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti i është drejtuar me letër publike kryeministrit Dimitar Kovaçevski, në të cilën thotë se ministrat dhe funksionarët e BDI-së japin dorëheqje. Kryetari Ahmeti tha se ky vendim hyn në fuqi ditën kur opozita do të votojë ndryshimet kushtetuese.

I nderuar Kryeministër, Dimitar Kovacçvski,

Duke vlerësuar se vendi ynë, Republika e Maqedonisë së Veriut, gjendet në një fazë kritike të së ardhmes sonë europiane,

Duke patur peshën e integrimit si organizatë politike në 20 vitet e fundit, 

Duke vlerësuar se vendimet e mëdha kërkojnë përgjegjësi dhe sakrifica politike, kombëtare e shtetërore nga secili prej nesh,

Duke u nisur nga kushtëzimi i opozitës se do ti votonin ndryshimet kushtetuese nëse Bashkimi Demokratik për Integrim del nga Qeveria,

Duke qenë të zgjedhur legjitim nga vullneti i votuesit shqiptarë,

Duke qenë të vetëdijshëm për shpresat dhe ëndrrën e njerëzve për t’u bërë pjesë e familjes së madhe europiane,

Duke qenë se Bashkimi Demokratik për Integrim dhe unë, mbetemi të përkushtuar në përcaktimin se integrimi euroatlantik, me të drejta të plota i shtetit, përpos se në NATO, edhe në Bashkimin Evropian,si dhe aleanca e pashkëputur me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kanë qenë, janë dhe mbeten interesi më madhor i të gjithë qytetarëve tanë, pavarësisht përkatësisë së tyre kombëtare e fetare,

Ministrat dhe funksionarët qeveritarë nga radhët e Bashkimit Demokratik për Integrim japin dorëheqje nga postet që aktualisht janë duke i ushtruar! 

Dorëheqjet, Kryeministër, materializohen me automatizëm në momentin kur opozita të votojë ndryshimet kushtetuese.