Grupi paraushtarak rus “Wagner” synon të rrisë numrin e ushtarëve në Afrikë

Themeluesi i grupit paraushtarak privat rus “Wagner”, Yevgeny Prigozhin, tha se janë të gatshëm të rrisin numrin e ushtarëve të tyre në vendet afrikane, transmeton Anadolu.

I ftuar në kanalin televiziv “Afrique Media”, i cili transmetohet në Kamerun, Prigozhin tha se numri i ushtarëve të Wagnerit në Afrikë nuk do të zvogëlohet, por se ata madje janë të gatshëm të rrisin numrin në vendet e kontinentit.

Ai theksoi se trupa të reja tashmë janë dërguar në Republikën e Afrikës Qendrore si pjesë e një rotacioni.

Prigozhin shtoi se dëshiron të krijojë marrëdhënie edhe më të forta me vendet afrikane.

Ndryshe, udhëheqësi i Wagnerit shkoi në Bjellorusi pas një rebelimi që ai filloi kundër qeverisë ruse më 24 qershor dhe u pa për herë të fundit duke folur me njësitë e grupit paraushtarak në Bjellorusi më 17 korrik.

Aty Prigozhin kishte deklaruar se mercenarët e Wagnerit, pas stërvitjes dhe përvojës së fituar, do të dërgohen në Afrikë.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif