Sot në Kuvend fillon debati për ndryshimet kushtetuese

Sot në Komisionin për Çështje Kushtetuese fillon procedura parlamentare për futjen e bullgarëve dhe pjesëve të tjera të popujve në Kushtetutë.

Komisioni kryesohet nga kryetari Talat Xhaferi, dhe debati pritet të zgjasë dhjetë ditë pune. Xhaferi tashmë ka caktuar seancën plenare për të votuar mbi nevojën e hapjes së Kushtetutës, më 18 gusht.

Deputetët e VMRO-DPMNE-së sot do të marrin pjesë edhe në punën e Komisionit, por sipas kryetarit të partisë Hristijan Mickoski, kjo nuk do të thotë se ka ndryshim të qëndrimit të kësaj partie për ndryshimet kushtetuese.