Komandanti i FSK-së merr pjesë në ceremoninë e shënimit të 30-vjetorit të SPP-së në Washington

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, me ftesë të gjeneral Daniel R. Hokanson, shef i Byrosë së Gardës Kombëtare të ShBA-së, po merr pjesë në konferencën e shënimit të 30-vjetorit të themelimit të Programit të Partneritetit Shtetëror (State Partnership Program-SPP) të Gardave Kombëtare, në Washington DC.

Kështu është bërë e ditur në një komunikatë për media nga Ministria e Mbrojtjes.

Programi i Partneritetit Shtetëror të Gardës Kombëtare (SPP) është një program i Departamentit Amerikan të Mbrojtjes i menaxhuar nga Byroja e Gardave Kombëtare që lidh Shtetet e Bashkuara me vendet partnere në të gjithë botën.

Image preview

Ky program ka për qëllim mbështetjen e objektivave të bashkëpunimit të sigurisë të komandave luftarake gjeografike me shtetet përkatëse nëpër botë.

Aktualisht programi ka rreth 100 shtete partnere nga e gjithë bota, dhe Kosova ndër to numëron një histori te veçante të suksesit të partneritetit me Gardën Kombëtare të Iowas.

Gjeneral Jashari, bashkë me gjeneral majorin Stephen Osborn, komandant i Gardës Kombëtare të Iowas dhe delegacionin nga Kosova, po marrin pjesë në ngjarjet në kuadër të konferencës.