Senatori amerikan: Nëse nuk ka ndryshime kushtetuese, kjo do të ndikojë në marrëdhëniet tona

Senatori amerikan Chris Murphy i quajti teknike ndryshimet kushtetuese që duhet të miratohen për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Pas takimit me kryeministrin Dimitar Kovaçevski, ai nga foltorja e qeverisë tha se SHBA-të do të vazhdojnë ta mbështesin Maqedoninë edhe nëse nuk miratohen ndryshimet kushtetuese, por theksoi se një vendim i tillë do t’i shqetësojë anëtarët e NATO-s. Senatori Murphy tha se lufta në Ukrainë kishte shkaktuar një krizë, por gjithashtu kishte zgjuar Bashkimin Evropian për nevojën për të mbajtur dyert e tij të hapura.

SENATORI

“Unë gjithashtu dua të jem i qartë për ndikimin që do të ketë në marrëdhëniet me Shtetet e Bashkuara nëse Maqedonia e Veriut merr një rrugë tjetër. Nëse vendos kundër këtyre ndryshimeve kushtetuese, atëherë do ta lëmë rrugën drejt Bashkimit Evropian dhe do të jetë një hap shumë shqetësues për anëtarët e NATO-s. Ata që duam t’i mbrojmë, ne i mbrojmë bazuar në vlerat tona”.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif