Kovaçevski – Gir: Në kushte të trazirave gjeopolitike, me rëndësi vendimtare është anëtarësimi i plotfuqishëm i Maqedonisë së Veriut në BE

Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot pati takim kokë më kokë me euroambasadorin Dejvid Gir.

Nga Qeveria njoftojnë se në takim u theksua rëndësia e progresit të integrimeve evropiane, e cila, siç u vlerësua, do të ndikojë pozitivisht në cilësinë e jetës së qytetarëve, si dhe në të gjitha sferat e shoqërisë.

“Në këtë drejtim, u theksua se procesi i skriningut zhvillohet sipas dinamikës së paraparë dhe kalendarit që është vendosur bashkërisht mes Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimit Evropian. Ambasadori evropian Geer konfirmoi mbështetjen e fuqishme për procesin e integrimit evropian të vendit. Bashkë u tha se në kushtet e trazirave gjeopolitike, anëtarësimi i plotë i vendit në Bashkimin Evropian është i një rëndësie vendimtare”.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif