7 mësimet më të rëndësishme për dashurinë që na mëson jeta

7 mësimet më të rëndësishme për dashurinë që na mëson jeta


Fun


Gazeta Express

24/05/2023 1:18

Dashuria jote e parë është vetja jote

Dashuria për veten është thelbësore për një
marrëdhënie të shëndetshme dhe marrja nën kontroll e jetës suaj është hapi i
parë drejt kësaj. Nëse nuk zhvilloni një marrëdhënie të lumtur dhe të
shëndetshme me veten, si do ta dini nëse jeni duke zgjedhur dikë nga dashuria
apo nga nevoja për t’u përballur me vetminë apo pasigurinë tuaj?

Dashuria është një zgjedhje

Dashuria nuk është si një shkop magjik që do
ta bëjë jetën tuaj më të lehtë dhe më të bukur, por është një vendim për t’u
angazhuar ndaj dikujt dhe për të qëndruar përkrah tyre pavarësisht nga të
gjitha problemet dhe sfidat.

Dashuria do të thotë pranim

Kur e do vërtet dikë, nuk përpiqesh t’i
ndryshosh. Një nga mësimet kryesore të dashurisë që jeta do t’ju mësojë është
se dashuria e vërtetë është pranimi i dikujt për atë që ata janë dhe mbështetja
e tyre në rritjen e tyre personale.

Dashuria nuk është gjithmonë sinonim i
lumturisë

Një nga mësimet më të rëndësishme rreth
dashurisë është se ndonjëherë ajo nuk është e barabartë me lumturinë. Dashuria
nuk është gjithmonë një lojë e drejtë. Ndërsa mund t’ju sjellë gëzim, kënaqësi
dhe lumturi, do të ketë ditë kur do t’ju bëjë të qani, do t’ju bëjë të dyshoni
në veten tuaj dhe do të ndiheni sikur keni bërë gabimin më të madh të jetës
suaj.

Nevojitet një kompromis i shëndetshëm

Kur je i dashuruar, ke prioritet marrëdhënien
tënde mbi egon tënde.

Mund të ketë shumë zënka dhe argumente të
vogla gjatë marrëdhënies suaj, por nëse me të vërtetë kujdeseni për
marrëdhënien tuaj, nuk do të lejoni që këto konflikte të vogla të krijojnë një
çarje mes jush të dyve, por do të përpiqeni të arrini një kompromis të lumtur.
Do të jeni gati të bëni sakrifica për partnerin tuaj dhe të punoni për të
gjetur një gjuhë të përbashkët.

Nevojitet një mënyrë pozitive e të
menduarit

Një nga mësimet rreth dashurisë që do të
mësoni është se një mendje pozitive është thelbësore për të pasur një jetë të
lumtur, e cila nga ana e saj çon në një marrëdhënie të suksesshme dhe të
kënaqshme.

Pa kufizime

Dashuria e vërtetë na mëson të japim, të
pranojmë dhe të ushqejmë, pa pritur. Po, është krejt normale të presësh që
partneri të riprocedojë ndjenjat e tua, të kujdeset për ty, të të japë
përparësi dhe t’ju kushtojë vëmendje. Por po sikur të mos bëjnë asnjë nga këto
gjëra? A do të ndalosh së dashuruari atë?

Ju mund të zgjidhni të vazhdoni ose të largoheni nga marrëdhënia, por nuk mund ta ndaloni veten që të mos e doni personin. Një nga mësimet më të rëndësishme të jetës rreth dashurisë është se dashuria e vërtetë kërkon që ne t’i vëmë nevojat e të tjerëve para tonave dhe të duam pa kushte.