Policia gjen 4700 euro të falsifikuara, arrestohet një person

Policia e Kosovës ka realizuar një operacion të suksesshëm ku janë zbuluar dhe sekuestruar 4,700 euro të falsifikuara. Ky rezultat është arritur falë bashkëpunimit ndërmjet drejtorisë së antidrogës dhe asaj kundër krimeve ekonomike.

Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit (DHKEK), veçanërisht Sektori për Hetimin e Krimeve Ekonomike, ka marrë informacion nga Drejtoria për Hetimin e Trafikimit të Narkotikëve, të cilat i kanë bërë mundësinë Policisë së Kosovës të kryejë një operacion të rëndësishëm. Operacioni ka ndodhur në Prishtinë, më 22 maj 2023, rreth orës 16:30, gjatë një kontrolli të shtëpisë së personit të dyshuar me iniciale (V.T.).

Gjatë këtij kontrolli, autoritetet kanë zbuluar një shumë të konsiderueshme të parave në euro, të cilat dyshohet se janë të falsifikuara. Pas kësaj, rasti është transferuar për hetim më tej në Sektorin për Hetimin e Krimeve Ekonomike (DHKEK). Pas analizimit të provave, është arrestuar personi i dyshuar (V.T.) dhe janë sekuestruar 94 copë kartëmonedha në vlerë prej 50 eurosh, së bashku me një shumë prej 4,700 eurosh, të cilat dyshohet se janë të falsifikuara.

Analizimi i kartëmonedhave të falsifikuara ka treguar se ato janë me një nivel të lartë të falsifikimit dhe përmbajnë disa tipare të sigurisë. Ky lloj falsifikimi është i rrezikshëm, pasi qytetarët mund të mashtrohen nga këta falsifikues. Personi i dyshuar është intervistuar në prezencë të avokatit të tij mbrojtës dhe ka lëshuar një vërtetim për sekuestrimin e 4,700 eurove të dyshuara.

Prokurori kujdestar i krimeve të rënda nga Prokuroria Themelore e Hagës është njoftuar dhe konsultuar për veprimet e ndërmarra në këtë rast. Personi i dyshuar është dërguar në mbajtje prej 48 orësh, sipas vendimit të prokurorit.

Kjo është komunikata e plotë:

Policia e Kosovës gjen dhe sekuestron 4700 Euro të falsifikuara, arrestohet personi i dyshuar në Prishtinë

Prishtinë, më 22 maj 2023

Policia e Kosovës, konkretisht bashkëpunimi ndërmjet drejtorisë së antidrogës dhe asaj kundër krimeve ekonomike, ka rezultuar me një operacion të suksesshëm ku janë zbuluar dhe sekuestruar një shumë e parave të falsifikuara.

Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit (DHKEK), përkatësisht Sektori për Hetimin e Krimeve Ekonomike ka pranuar informatën nga Drejtoria për Hetimin e Trafikimit të Narkotikëve të cilët sot me datë 22.05.2023 rreth orës 16:30, gjatë një operacioni policor, gjatë kontrollit të shtëpisë së të dyshuarit me iniciale (V.T.) kanë hasur në një shumë të parave €uro të cilat janë dyshuar se janë të falsifikuara.

Pas këtyre veprimeve rasti ka kaluar për hetim të mëtutjeshëm në Sektorin për Hetimin e Krimeve Ekonomike (DHKEK), me ç`rast pas analizimit të provave është arrestuar i dyshuari i lartcekur, gjithashtu është sekuestruar shuma e parave prej 94 copë kartëmonedha (në apoen) prej  50 €urove, gjithsejtë katër mijë e shtatëqind (4700) €uro, që dyshohet të jenë të falsifikuara.

Pas analizimit të kartëmonedhave të falsifikuara vërehet se është falsifikim i nivelit më të lartë, përmban disa prej tipareve të sigurisë dhe i rrezikshëm që qytetarët të bien pre e mashtruesve me këtë lloj falsifikimi.

I dyshuari është intervistuar në prezencë të avokatit të tij mbrojtës dhe të njëjtit ju ka lëshuar vërtetimi për sekuestrim të 4700 €urove.

Për veprimet e ndërmarra është njoftuar dhe konsultuar Prokurori kujdestar i krimeve të rënda nga PTH-Prishtinë dhe i dyshuari dërgohet në mbajtje prej 48 orëve.

Policia e Kosovës mbetet e përkushtuar në hetimin dhe luftimin e veprave penale të të gjitha llojeve dhe kërkon nga qytetarët bashkëpunim të plotë në parandalimin e veprave të tilla.