DPHM: Pasdite priten reshje të rrëmbyeshme të shiut, erëra të forta dhe bubullima

DPHM e Maqedonisë së Veriut njofton se nga sot pasdite deri në fund të javës do të ketë një periudhë me mot të ndryshueshëm me vranësira dhe me reshje të kohëpaskohshme të rrëmbyeshëm të shiut bubullima dhe erë të fortë. Proceset lokale pritet të jenë në formë stuhie me kushte për shfaqjen e breshërit, ndërsa në disa vende do të ketë reshje më të dendura lokale.
Nëse procesit janë më intensive dhe nëse në vende të caktuar lokalisht për një kohë të shkurtë mund të bie sasi e madhe e shiut mund të vije deri tek rritja e nivelit të lumenjve të vegjël zonave të thata.
Po ashtu, nëse në zonat urbane të qytetit proceset janë në forma të motit të keq të shoqëruara me erëra të forta dhe breshër, për shkak mosmundësisë për thithje të ujit si dhe për shkak nxënies së rrjetit kanalizues me gjethe dhe degë janë të mundura probleme lokale.
Gjithashtu, në vende të caktuara lokalisht janë të mundshme rrëshqitje dheu. Rekomandojmë lëvizje të kujdesshme përgjatë lumenjve më të vegjël dhe zona të thata dhe kujdes në ato vende ku priten reshje më intensive në ditët në vijim (sidomos pasdite). /SHENJA/

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif