Testi me katër pyetje do të tregojë se kush jeni në të vërtetë

Testi me katër pyetje do të tregojë se kush jeni në të vërtetë


Fun


Gazeta Express

16/05/2023 1:33

Sot kemi përgatitur për ju një test
personaliteti më të vogël, por mjaft të saktë. Do t’ju duhet një laps, letër
dhe imagjinatë. Është më mirë t’u përgjigjeni pyetjeve pa u menduar, prandaj
thoni gjënë e parë që ju vjen në mendje.

Rregulli më i rëndësishëm – përgjigjuni
sinqerisht – si ndiheni, dhe gjëja e parë që ju vjen në mendje.

Pra, rehatohuni, fikni logjikën për pak kohë
dhe imagjinoni se po notoni në një oqean të ngrohtë dhe të pastër…

1. Jeni duke u zhytur për të parë thellësitë e
detit dhe banorët e tij, kur, papritur, vëreni një sirenë. Çfarë ngjyre ka
bishti i saj?

2. Por sirena nuk është e vetmja që keni vënë
re. Pranë saj noton një peshk. Si është ajo? E rrezikshme dhe agresive, apo
përkundrazi, e qetë dhe e parrezikshkme?

3. Zhyteni edhe më thellë, dhe në fund vëreni
një guaskë. Si duket ajo? Çfarë forme ka? E sheshtë dhe e lëmuar, apo ndoshta
spirale, apo në formën e një grushti gjysmë të mbyllur?

4. Më në fund ishte koha për t’u kthyer në
kontinent. Ju notoni deri në breg, dhe jeni në plazh. Sa njerëz shihni atje?

A i keni shkruar (ose i keni mbajtur mend)
të gjitha përgjigjet?

Është koha për të zbuluar se çfarë nënkuptojnë
ato:

1. Ngjyra e bishtit të sirenës tregon se sa
komunikues jeni

♦Ngjyrat e ftohta
dhe të qeta, si bluja dhe jeshile, flasin për ndrojtjen tuaj.

♦ Ngjyrat e
ndezura, si e verdha dhe roza, tregojnë se gjeni lehtësisht një gjuhë të
përbashkët me të njohurit e rinj.

2. Peshku simbolizon se si i zgjidhni
situatat e diskutueshme.

♦ Nëse keni
imagjinuar një peshk të qetë dhe jo agresiv – nuk e keni problem të shprehni
dhe mbroni mendimin tuaj.

♦ Nëse peshku
ishte i rrezikshëm dhe sillej në mënyrë agresive, kjo tregon se preferoni të
shmangni diskutimet dhe situatat e konfliktit.

3. Guaska pasqyron shkallën e hapjes tuaj
ndaj njerëzve përreth jush.

♦ Një guaskë me
formë të thjeshtë do të thotë që ju hapeni lehtë me njerëzit dhe u flisni atyre
për veten tuaj pa hezitim.

♦ Nga ana tjetër,
nëse keni imagjinuar një guaskë të një forme të pazakontë, ju jeni një person i
mbyllur dhe nuk jeni gati të ndani faktet e jetës dhe privatësinë tuaj.

4. Njerëzit në plazh tregojnë numrin e
miqve tuaj

♦ Plazhi është
plot me njerëz – ka shumë të ngjarë që ju jeni mbretëresha (ose mbreti) e
vërtetë e tubimeve shoqërore dhe ahengjeve.

♦ Pak njerëz – nuk
keni shumë miq, por kjo është arsyeja pse ata janë të vërtetë dhe të provuar.

♦ Por nëse keni
imagjinuar një plazh krejtësisht të zbrazët, do të thotë që në fakt nuk keni
shumë besim te njerëzit dhe nuk përpiqeni të bëni miq.

A jeni të kënaqur me rezultatin e këtij
testi? A ka ndonjë ngjashmëri?