Vazhdon trendi i rënies për Erdogan, Zyrtari i Bordit të Zgjedhjeve: 71.64% të votave janë në sistemAutori: Gazeta inFokus


23:53 | 14 May 2023

Ahmet Yener, kreu i bordit zgjedhor turk, ka thënë se në sistemin e tij janë futur 71,64 për qind e votave brenda vendit dhe 18,76 për qind e votave nga jashtë.

Gjithsej 69.12 për qind e votave janë futur në sistem, shtoi ai.

Nuk ka vonesa në futjen e të dhënave nga zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare, përsëriti ai.

Në të dhënat që përditësohen vazhdimisht, deri më tash janë numëruar mbi 94 për qind e votave.

Sipas këtyre rezultateve, Erdogan nuk ka arritur ta kalojë pragun 50 për qind dhe pritet të ketë balotazh.