Këto janë lulet që kushtojnë më së shtrenjti në botë

Këto janë lulet që kushtojnë më së shtrenjti në botë


Fun


Gazeta Express

08/05/2023 21:59

Natyra i përket kujtdo e sidomos kur bëhet
fjalë për lulet e ndryshme që shoqërojnë ambientet tona përgjatë gjithë vitit.

Mund të gjeni një lule për çdo rast nga
vjeshta në pranverë si simbol i stinëve, festave apo preferencave tuaja
personale.

Lidhja e njerëzve me lulet përveçse e hershme
është edhe mjaft e veçantë pasi konsiderohen si një simbol bukurie e
perfeksioni.

Në këtë artikull listohen disa nga lulet më të veçanta në botë të cilat dëshmojnë jo vetë mrekullitë e natyrës por edhe lidhjen e ngushtë që kemi me to nisur nga vlerat marramendëse që njerëzit janë gati të paguajnë për t’i pasur.

Lulja Kadupul

Konsiderohet si një nga lulet më të shtrenjta
në botë për dy arsye kryesore.

E para sepse nuk është shitur kurrë në ndonjë
dyqan dhe askush nuk i ka vendosur çmim kësaj luleje deri më tani.

E dini pse? Kadupuli çel vetëm disa orë në
vit, gjatë natës dhe rritet vetëm në pyjet e Sri-Lankës.

Ky kaktus i cili shpërthen me një lule të
bardhë të ngjashme me trëndafilin e egër, njihet ndryshe si “Mbretëresha e
natës” apo “Lulja fantazmë”.

Lulja çel në mbrëmje dhe thahet para se dielli të agojë për ta rinisur këtë ritual vitin pasardhës.

Gardenia

Konsiderohen si lulet më të shtrenjta në treg,
kanë origjinë italiane, një aromë të ëmbël të cilën shpesh e gjeni nëpër
parfume.

Megjithëse më e zakonshme në dyqane anembanë
botën, gardenia futet tek lulet më të shtrenjta në botë. Kjo sepse gardenia nuk
shiten asnjëherë me degë apo copë.

Për të pasur një buqetë me gardenia duhet të
blini të gjithë vazon me lule në mënyrë që këto të fundit të mos prishen.

Çmimi i një gardenia mund të arrijë deri në 50 euro në varësi të stinëve.

Trëndafili nga David Austin

Ky trëndafil i veçantë është prezantuar për
herë të parë në vitin 2006 nga David Austin, me vlerën 3 milionë paund.

Ndonëse tani mund ta gjeni me një çmim më të
ulët, krijuesi i këtij trëndafili ka punuar rreth 15 vite për ta kultivuar atë.

Austin ka pasur si qëllim të krijojë formën e trëndafilave të vjetër të kopshteve me një aromë të mrekullueshme e cila i mungon trëndafilave të sotëm.

Orkidea Rothschild

Kjo lule është zbuluar në vitin 1987 në
Malajzi dhe kushton më shumë se 3.500 paund.

Përgjatë viteve kjo orkide e veçantë ishte në
rrezik zhdukje për shkak të tregtimit nga njerëzit.

Për të lulëzuar kësaj orkideje i duhen disa
vite ndaj mban edhe një nga vendet e luleve më të shtrenjta në botë./AgroWeb.