Lufta në Sudan/ OKB: Më shumë se 3,500 njerëz kanë ikur në Etiopi

Më shumë se 3,500 njerëz nga më shumë se 35 vende, duke përfshirë shumë turq, kanë ikur në Etiopi për t’i shpëtuar konfliktit në Sudan, tha Organizata Ndërkombëtare për Migracionin e OKB-së (IOM).

Për shkak të rritjes së numrit të të ardhurve nga Sudani, IOM vuri në dukje se ka rritur praninë e saj në zonën kufitare të Metema, e cila ndodhet në veriperëndim të Etiopisë, në rajonin Amhara, ku ka një arterie që lidh vendin në kryeqytetin sudanez Khartoum.

Më shumë se 40% e njerëzve që gjetën strehim në Etiopi janë turq, ndërsa 14% janë etiopianë, tha për AFP Eric Mazango, oficer i komunikimit të IOM-it.

Përleshjet që nga 15 prilli në Sudan, kryesisht në Khartoum, midis ushtrisë dhe Forcës së Mbështetjes së Shpejtë paraushtarake (RSF) kanë marrë tashmë qindra jetë dhe kanë shkaktuar mungesa të rënda të ujit, ushqimit, ilaçeve dhe karburantit.

“IOM Etiopia ka marrë kërkesa nga ambasadat për të ndihmuar të pres rreth 700 shtetas të vendeve të treta që vijnë në Etiopi duke kaluar kufirin me Sudanin,” vazhdoi Mazango.