Zgjedhjet në SHBA, Biden pritet të shpallë nesër fushatën presidenciale për vitin e ardhshëm

Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden pritet të shpallë fushatën e tij të rizgjedhjes në vitin 2024 ditën e nesërme.

Dita e nesërme shënon katër vjet pasi Biden njoftoi ofertën e tij presidenciale për vitin 2020, në të cilën ai paralajmëroi se “shpirti” i kombit ishte në rrezik pas katër viteve të trazuara të presidencës së Trump.

Më shumë se dy vjet në presidencën e tij, Biden ka luftuar për të shëruar ndarjet e mprehta politike dhe kulturore që ai beson se po shkatërrojnë strukturën e shoqërisë amerikane. Por ai ka grumbulluar një listë të arritjeve legjislative që përcaktojnë trashëgiminë, ndërsa punon për të rikthyer lidershipin amerikan në skenën botërore.

Biden ka qenë përherë i hapur për synimin e tij për të kërkuar një mandat të dytë. Përballë tij do të jetë ish-presidenti i shumëpërfolur Donald Trump dhe guvernatori republikan i Floridës, Ron DeSantis.